Jens Aas-Hansen er leder i Changemaker.

mandag, januar 29, 2007

Rettferdig bananøl


Min søster og hennes mann kunne i helgen til fornøyelse vise frem sin nyinnkjøpte rettferdige bananøl. Det er helt sant. Den fairtrademerkede ølen fantes også i en kokosnøttvariant og var kjøpt inn fra en dagligvareforretning på Ski.

Jeg velger å tolke dette som et gledelig tegn på take-off for fairtrademarkedet. Nå er det bare å jobbe for at det økende rettferdige forbruksmønsteret bidrar til å legge press på de urettferdige handelsstrukturene i verden. Folks valg av varer med fairtrade-logo må tolkes som et politisk statement, ikke som et personlig avlat. Skål.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Heia
Rettferdig øl er en god ting, ja:)Men jeg vil nå slå et slag for at det kommer mer vanlige varer med fairtrade-stempel på også... Noe det er mer etterspørsel etter.

I det minste øl UTEN banansmak... Som søstera til jens må jeg jo bare tilstå at ølflaska nok blir stående som en kuriositet, mer enn tørsteslukker, på vår kjøkkenbenk. Skål, ja.

2:16 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Fair trade smaker rett og slett bedre. Nå har de fått Max havelaar vin også, så til helgen blir det fest!

5:15 p.m.

 
Blogger indicavia said...

Hva? Den må jo smakes på, og test (review) legges ut på nettet! Forresten noen som vet hvilke typer butikker som selger disse ølene?

Og Jens, tillat anonyme kommentarer! Dårlig gjort å kreve at folk har en Blogger-konto for å kommentere her!

-børge
http://blogg.forteller.net/

12:55 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

Bananøl høres ikke helt 100% godt ut, stiller meg mer åpen til kokosnøttøl da...

Men hvis du er interessert kan du få oppskriften på ananas-øl. Utrolig hva man lærer i Sør-Afrika...

11:58 a.m.

 
Blogger christo said...

Dette er en uting. Jeg har smakt både banan- og kokosvarianten, og begge smaker skikkelig vondt. Jeg tror faktisk det er godt mulig at hele greia er en enorm konspirasjon for å undergrave hele Fairtrade-bevegelsen, ved å lempe ut illesmakende varer som trekker hele Faitrade-merket ned i søla. Styr unna!
(Det skal noteres at undertegnede har et snev av ølpurisme i seg, og er norgesmester i hjemmebrygging fra 1997 eller deromkring).

10:04 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

Æsj. Grusom smak av bananølet. Kjøpte også kokos, men tror den skal få stå uåpnet.

9:46 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home